NearYouIcon

Near You er en app som laver en liste over venner som er nær dig. Den fortæller ikke hvor de er, kun om de er i nærheden eller ej. Er du i byen, hjemme i dit lokalsamfund, på universitetet, til festival, på besøg i en ny by, kan du hurtigt tjekke hvem af vennerne, der er i nærheden – og stikke dem et kald.

 


OPGAVEN

Vi ville udvikle en app, der gjorde det nemmere at skabe kontakt til vennerne, og se hvem der var i nærheden. Vi ønskede at løse dette uden at gå på kompromis med brugerens privatliv.

LØSNINGEN

Vores løsning blev en app som ikke bruger GPS, men i stedet telefonens GSM-signalet (som i forvejen altid er tændt) til at bestemme en omtrentlig lokation. Ud fra denne lokationsdata, matcher app’en brugeren op mod hinanden, og giver dig en liste over “venner i nærheden”. Ingen lokaltionsdeling på et kort, ingen overvågning, blot en liste over venner nær dig.

RESULTAT

Near you var det første start-up i firmaets historie og fik ret stor opbakning på sociale medier. Projektet blev desværre aldrig en succes, men vi fik uvurderlige erfaringer i processen.